H.J Geerdink • Art Communication + Design • AKI/ARTEZ • Enschede • The Netherlands

donderdag 8 november 2007

projecten van project.dwg
nu ook op www.flickr.com
labels: 'architectuur', 'enschede', 'roombeek', 'project.dwg'

WAAR(-)GENOMEN

stond bij de eerste opgave dit semester het kritisch waarnemen en met name het filteren van informatie door manipulatie met o.m. photoshop centraal. In deze opgave gaan wij terug naar een tijd dat photoshop er nog niet was. De opgave is een 'machine' te maken waarmee een nieuw beeld van de realiteit gemaakt wordt. Met de machine kan vervolgens het beeld gemanipuleerd worden. Bij deze opgave speelt het communiceren van ideeen een belangrijke rol. 'hoe verbeeld je zo'n machine? hoe kun je het beste een abstract idee inzichtelijk maken?

MEDIAPOLIS II

donderdag 22 november ronden wij 'mediapolis; populaire cultuur en de stad' af. een aantal studenten bereidt een hoofdstuk uit dit boek voor (voordracht ca. 10 min.) om vervolgens in de groep een korte discussie te ontlokken. verdeling: dennis_het failliet van de straat; nathalie_de audio-hallucinaire sferen van de stad; wiebke_sampladelische ruimtelijkheden; selma_de stad in een overstroomde wereld; heiko_van genius tot scenius;

woensdag 19 september 2007

Excursie Urban Architecture I

27 september 2007 gaat de groep 'urban architecture 3' op een dagtrip naar het Felix- Nussbaum museum van Daniel Libeskind in Osnabruck en het museum en park Kalkriese van de architecten Guyer en Gigon.


Basics

Marko behandeld in de 'oneven'weken een aantal basisinstrumenten waarmee de fysieke stedelijke ruimte geanalyseerd kan worden. Met een aantal opdrachten wordt de theorie door de studenten in de praktijk eigen gemaakt.

Mediapolis

'Mediapolis. populaire cultuur en de stad' van Alex de Jong en Marc Schuilenburg wordt behandeld in de 'even'weken door hein jan. Elke 2 weken komt een hoofdstuk aan bod. de student leest mee. in de les vindt discussie plaats en worden opgaven geformuleerd.

maandag 17 september 2007

1ste Bericht aan de 3de jaars

Binnenkort meer nieuws.