H.J Geerdink • Art Communication + Design • AKI/ARTEZ • Enschede • The Netherlands

vrijdag 20 februari 2009

SEM4 OPGAVE 1:

a)
bekijk hoe typografie en beeld in Enschede in het stadsbeeld geïntegreerd zijn en doe een voorstel voor verbetering. Dit in navolging van het boekje `Voor verbetering vatbaar`van Piet Scheuders.

b) “Protect me from what I want”. Jenny Holzer is in de jaren 70 van de vorige eeuw bekend geworden om haar teksten op t-shirts, petten, posters en met LED op gebouwen. Inmiddels werkt zij ook met projecties. Een bekende tekst die zij o.a. op Times Quare NY in de jaren 70 geplaatst had, was `Protect me from what I want`. Dit is een tekst die me nu ook nog zeker relevant lijkt. Niet alleen Times Square, maar in in alle grote steden kan men `Supergrafics`vinden. Supergrafics zijn enorme reclame-uitingen op gebouwen.

De opgave voor de studenten is de tekst `protect me from what i want` te vatten in een foto of illustratie met of zonder tekst en deze ´supergrafic´ te integreren in de gevel van een gebouw in Enschede. De gebouwen zijn het Randstad kantoorgebouw bij het station, het woongebouw aan de Zuiderval/singel of het gemetselde bovendeel van de gevel van de Bijenkorf aan de Nieuwe Markt.